top of page

Ønsker du å oppleve ren og uberørt natur?

Du ønskes velkommen til Snåsa - bygda med mer enn 2500 fiskevann! Snåsa er kjent utover landets grenser som et eldorado for friluftsfolk.

Vi har mye å tilby når det gjelder opplevelser, attraksjoner og severdigheter.

Anbefalte severdigheter, turområder og aktiviteter

Fugletitting ved Snåsavatnet

Fra april og utover sommeren er det store muligheter for å se gjess, ender og vadere i nordenden av Snåsavatnet, bare et steinkast fra Snåsa Hotell. Det er også skogsfugl og sangere i nærheten av vannet.

For mer info kan du ta en titt på Birdingbed sine sider.

Ørretfiske på Snåsavatnet

Snåsavatnet er kjent som et fantastisk fiskevann! I tillegg til en av de største ørretstammene i Norge er det gode muligheter for å få en røye eller to på kroken. Vi selger fiskekort i resepsjonen!

Ønsker du tips og råd, eller guidet tur i båt? Ta kontakt med oss.

Snåsavatnet Fiskefestival 2020

Fiskefestivalen er et årlig arrangement som arrangeres av Snåsa Jeger og Fiskeforening og Snåsa Hotell.

Bergsåsen Naturreservat

Merket natursti sentralt i Snåsa. Området har flere kulturminner, men er mest kjent for sin mangfoldige flora. Kalkrygg hvor sjeldne orkideer som Fruesko (marisko) og Flueblomst vokser. 

Blåfjella-Skjækerfjella Nasjonalpark

Blåfjella/Skjækerfjella eller Låarte/Skæhkere Nasjonalpark er en av de største nasjonalparkene i Norge, med et allsidig landskap fra skogarealer med urskog til høyfjell og steinur. Blåfjella/Skjækerfjella huser mange kulturminner om man tar seg tid til å se. Særlig samiske kulturminner, for eksempel boplasser, samleplasser, gravplasser og hellige steder.
Gode muligheter for jakt, fiske og friluftsliv. Men det er få stier i området og ingen merking eller annen tilrettelegging. 

Roaldsteinen Bygdeborg

Gangavstand fra hotellet. Befestning med ca. 100 meter steinmur. Trolig brukt til utsiktsplass og ildvarslingsplass mot krigerske inntrengere. Nordligste bygdeborg i Trondheimsfjorden. Tidfeste i perioden 200-600 e.Kr. Fra Raoldsteinen har man utsikt over vakre Snåsa.

Seterbygda Snåsa

I Snåsafjella kan man besøke setre som er i drift om sommeren. 

Her får du kjøpt tradisjonsrik seterkost som er produsert på setra. 

Saemien Sijte

Sentrum for sørsamisk kultur. Museum med utstillinger av gamle gjenstander og moderne håndarbeider. Ute er det utstilt en gammel tradisjonell gamme fra det sørsamiske miljø.

Snåsa Kirke

En vakker steinkirke der de eldste deler er fra det 13. århundre. 

Bøla Helleristningsfelt

Bølarein, en ca. 6000 år gammel helleristning av et reinsdyr i full størrelse. Flere nye helleristninger er funnet i den senere tid. 

Stiftelsen Gjerstadhuset

Barndomshjemmet til Joralf Gjerstad, kjent som Snåsamannen. Her har det blitt et museum hvor medaljer og utmerkelser som Gjerstad har fått opp gjennom tidene står. I hagen er det mulighet til å sette seg ned og reflektere. 

Gjerstadhuset ble åpnet i 2012. 

Please reload

bottom of page